Sadık Tarım, ödüllü zeytinyağı markası

Sadık Tarım, Ödüllü Zeytinyağı Markası

Sadık Tarım, ''Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı'' kategorisinde Altın Ödülüne, ''Olgun Hasat Soğuk Sıkım Naturel Sızma Zeytinyağı'' kategorisinde Gümüş Ödülüne layık görüldü.

1947 yılından beri enerji, otomotiv, gayrimenkul ve sigorta sektörlerinde faaliyet gösteren Denizli’nin köklü firması Sadık Grubu, iyi tarım uygulaması ile tarım sektöründe de her yıl büyümektedir. 2009 yılında kurucusu Ümran Mersin’in “tamamen doğal, katkısız ve içimize sinerek evde tükettiğimiz ürünleri tüketiciyle buluşturacağız'' düşüncesi ile üretime başlayan Sadık Tarım, içinde asırlık zeytin ağaçlarının da bulunduğu arazilerde organik gübre kullanılarak zeytinyağı, geleneksel yöntemlerle üretilen nar ekşisi ve nar suyu üretimi yapmaktadır. Ayrıca gezici arıcılık yöntemiyle bal üretmektedir. Büyük Menderes Nehri kenarında verimli ovalara sahip, antik çağda zeytin ve nar üretiminin yapıldığı ve büyük değer gördüğü Tripolis antik kenti yakınında bulunan arazilerde üretilen zeytinyağları, bölgedeki mikroklimadan dolayi kendine özgü bir aroma ve lezzete sahiptir.
Mersin, “Altın ödülü alan erken hasat soğuk sıkım natürel zeytinyağımızı; zeytinler olgunlaşmadan yeşil iken el ile toplama yöntemi ile hasat yapılarak, hiç bekletilmeden delikli kasalar ile fabrikaya götürülerek hijyenik ortamlarda soğuk sıkım yöntemi ile üretiyoruz. Gümüş ödülü alan olgun hasat soğuk sıkım natürel zeytinyağımızı; zeytinlerin olgunlaşma süreci tamamlandıktan sonra rengi pembe ve mor iken el ile toplama yöntemi ile hasat yapılarak, yine hiç bekletilmeden delikli kasalar ile fabrikaya götürülerek hijyenik ortamlarda soğuk sıkım yöntemi ile üretiyoruz. Krom tanklarda dinlendirdiğimiz, önemli bir antioksidan kaynağı olan polifenol değerinin yüksek olduğu zeytinyağlarımızı otomatik makinalarda cam şişelere ve tenekelere dolumunu yapmaktayız” dedi.
Mersin, “Zeytinyağı ve bal çeşitlerimizi www.sadiktarim.com.tr, Trendyol, Hepsiburada web sitelerinde; ayrıca Denizli’de ve İstanbul'daki akaryakıt istasyonlarımızda ve gurme marketlerde satışa sunmaktayız. Michelin yıldızlı Sade Beş Denizler Mutfağı, Nappo Pizza, Varol Gurme, Anım Boutique Hotel, Tokat Saklı Bahçe, Neli Pide, Lezzet Durağı, Ruma gibi bir çok gurme restoranda ürünlerimiz keyifle tüketilmektedir. Büyük bir özveri ile en doğal haliyle ürettiğimiz zeytinyağı, bal, nar suyu ve nar ekşilerimizin ülkemizin her bölgesinden tüketiciler tarafından beğenilerek büyük bir ilgi görüyor olması mutluluk verici. Ayrıca ürettiğimiz narın büyük bir kısmını Almanya ve İngiltere’ye ihraç etmekteyiz” dedi. ''Her yıl Fortune 500, Capital 500, Anadolu 500 gibi Türkiye'nin en büyük 500 şirketinin sıralandığı araştırmalarda aldığımız ödüllere, tarım sektöründe aldığımız bu ödülleri de eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz'' diye ekledi.

>> Geri