Sadık Tarım

NATÜREL SIZMA ZEYTİNYAĞI
İnsana, doğaya, toprağa, doğala saygımız ve sadakat duygumuzla çıktığımız bu yolculukta sizlerin ve gelecek nesillerin sağlığını düşünerek yaptığımız üretimlerle adımız gibi sizlere SADIK kalmayı çok önemsiyoruz. Kaliteli zeytinyağlarımızın üretiminde, zeytinlerin yetiştiriciliğinde topraktan itibaren uyguladığımız kültürel işlemlerden sonra doğru zamanda el ile toplama yöntemiyle hasat yapılmasını, delikli kasalar ile fabrikaya götürülerek hijyenik ortamlarda soğuk sıkım yönteminin uygulanmasını ve krom tanklarda dinlendirildikten sonra otomatik makinalarda cam şişelere ve tenekelere dolum yapılmasını sağlıyoruz.

ERKEN HASAT SOĞUK SIKIM ZEYTİNYAĞI
Ege bölgesinde iyi tarım uygulamaları kapsamında yetişen zeytinlerin özenle toplanıp erken hasat edilerek, bekletilmeden soğuk sıkım tekniği ile elde edilen zeytinyağımız, 0,5 asittir.

ÖZEL ÜRETİM ERKEN HASTA SOĞUK SIKIM ZEYTİNYAĞI
Ege bölgesinde iyi tarım uygulamaları kapsamında yetişen memecik cinsi zeytinlerin, henüz yeşilken dalından özenle toplanarak, bekletilmeden soğuk sıkım tekniği ile elde edilen zeytinyağımız, 0,5 asitin altındadır.

OLGUN HASAT SOĞUK SIKIM ZEYTİNYAĞI
Ege bölgesinde iyi tarım uygulamaları kapsamında yetişen çoğunluğu memecik cinsinin oluşturduğu Gemlik ile karışık zeytinlerin olgunlaşma süresi tamamlandığında rengi pembe ve mor iken toplanarak, soğuk sıkım tekniği ile elde edilen zeytinyağımız, 0,8 asitin altındadır, yumuşak bir tada sahiptir.

MEMECİK CİNSİNDEN ELDE EDİLEN ZEYTİNYAĞI
Polifenol değeri açısından yüksektir ve bu yüzden antioksidan özelliğinden dolayı insan sağlığına çok faydalıdır. Polifenol, kanser ve tümör oluşumunu, gelişimini önler. Kalp hastalığı riskini azaltabilen özelliğe sahiptir. İnsan vücudunun doğal yaşlanma sürecini geciktirir. Enflamasyonu azaltır, cilt sağlığında olumlu etkileri vardır. Omega 3, A, D, E ve K vitaminleri açısından zengindir. Kendine özgü tat ve kokuda olan zeytinyağımız, rengi berrak ve yeşilden sarıya değişebilen özelliktedir. Tüm yemeklerde kullanabilirsiniz. Enfes aromasını tamamen deneyimleyebilmeniz için özellikle kahvaltılarda, salatalarda ve soslarda kullanmanızı tavsiye ederiz.

SÜZME SALGI ÇAM BALI
Süzme Salgı Çam Balı, arıların Akdeniz iklimine mahsus bazı çam ağacı türlerinin gövdesinde yaşayan bir aracı böceğin salgısını kullanarak ürettiği, özel bir baldır. Kahverengi renkte, kendine özgü tat ve kokuya sahiptir. Besin değeri yüksek, glikoz ve früktoz oranı düşüktür.

SÜZME ÇİÇEK BALI
Çiçek balı, çiçek nektarlarının bal arıları tarafından toplandıktan sonra, kendi bünyelerindeki enzimlerle karıştırarak yapısal değişime uğrattıkları tatlı ve doğal bir gıda maddesidir. İçeriğinde yüksek mineraller ve vitaminler barındırmaktadır. İçerdiği doğal antibiyotik özellikler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirici bir yapıya sahiptir. Kendine özgü koku ve tada sahip olan doğal çiçek balı kristalize olabilir.

SÜZME HAYIT BALI
Yaz ayları sonunda beyaz ve mor renkleriyle doğaya renk katan hayıt çiçekleri içeriğindeki baharatlı tadı ile arılarında dikkatlerini çekmektedir. Yaprakları, parmakları açık bir ele benzediğinden halk arasında ‘Beş Parmak Otu’ olarak da bilinmektedir. Hayıt Balı arıcılarımızın hayıt çiçeği mevsiminde doğaya bıraktıkları kovanlar sayesinde hayıt çiçekleri ile buluşan arılar topladıkları nektar ve polenleri kendi enzimleri ile buluşturarak kovanlara taşımaktadırlar. Bu sayede ilk hasat edildiğinde gayet berrak ve çok hafif kırmızıya çalan, zaman geçtikçe koyu bir renk alan Hayıt Balı meydana gelir.

SÜZME KEKİK BALI
Kendine has kokusu ve değerli bileşenleriyle, hem lezzet hem de şifa yönünden sofraların vazgeçilmez ürünü olan kekik arılarında en sevdiği nektar kaynakları arasında yer almaktadır. Açık altın sarıdan kırmızıya kadar değişen renge sahiptir. Tadı ve aroması çok güzel olan bal, enzim içeriği bakımından çok zengindir. Aromatik özelliğinden dolayı çeşitlerinin arasında farklı bir baldır. Hızlı kristalize olur.

SÜZME NARENCİYE BALI
Narenciye familyasının değerli ürünleri limon, portakal, mandalina ve greyfurt ferah tatlarının yanı sıra mis gibi kokularıyla Akdeniz ikliminde hayat bulmaktadır ve çiçeklenme dönemlerinde altın gibi parlayarak Süzme Narenciye Balı elde etmeleri için arılara kendilerini sunarlar. Arıcılarımız tarafından mevsiminde özenle yerleştirilen kovanlarımıza dünyanın en çalışkan canlısı olan bal arıları çiçeklenme dönemlerini verimli bir şekilde değerlendirerek Narenciye Balını mutfaklarınıza sunmaktadırlar. Berrak ve açık sarı bir görünüme sahip olan bal, yumuşak tadı ve ferah turunçgil aromasına sahiptir.

BALIN KRİSTALİZE OLMASI
Toplumumuzda yanlış bilinen bir durum, kristalleşen balın sahte olduğu düşüncesidir. Bu düşüncenin aksine gerçek olan ballarda kristalleşme görülmektedir.
Kristalizasyon; herkesin sandığının aksine balın bozulması değil fiziksel olarak değişime uğrayarak, zamanla doyma noktasına ulaşıp dibe çökme olayıdır. Kristalizasyon birçok saf ve kaliteli balda üretimden tüketime kadar karşılaşılabilen olağan bir değişimdir. Doğal bal, normal bir süreçte ve kovandan alındıktan sonra kısa sürede kristalize olmaktadır. Kristalleşme zamana bağlı olarak ve sıcaklık değişimlerinde görülmektedir.
Bu bal katı olarak tüketilebileceği gibi bal kavanozunun maksimum 40°C sıcak su konulan bir kabın içerisinde bekletilerek (Benmari Yöntemi) çözülmesi ile de tüketilebilir. Balın kaynağına göre değişmekle birlikte çözülme işlemi maksimum 40°C'de birkaç gün sürebilir.
Kendi yemediğimizi başkalarına yedirmeyiz, mottomuzla hareket ettiğimiz için tüm ballarımızın analiziniyaptırmaktayız.